forum

A A A
Avatar

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Landligt øko-kollektiv 20 km nord for København søger beboere
28. oktober 2014
18:02
Avatar
Moseskraenten
New Member
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
28. oktober 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Vi har netop underskrevet lejekontrakt med forkøbsret på en gård mellem Værløse og Ganløse. Derfor leder vi efter 3-4 voksne mennesker med eller uden børn, at starte et fællesskab op sammen med.

Rammerne om fællesskabet skal vi sætte sammen, men vi drømmer om at leve så vidt muligt bæredygtigt og økologisk. Vi drømmer også om, at vi, udover fællesspisning og et praktisk fællesskab, kan dele livets og dagligdagens hygge, glæder og sorger. Vi forestiller os, at skabe et rummeligt fællesskab, hvor både børn og voksne kan starte små og store traditioner og projekter, men også have plads til at lukke egen dør, når der er behov for det.

De fysiske rammer:

Huset er et 340m^2 stort husmandssted med tilhørende 4 hektar jord. Huset består af seks værelser og en stor stue, to badeværelser, en sauna, et gæstetoilet, bryggers samt stort køkken med plads til fællesspisning. Huset har et nyt tag og førstesalen er blevet efterisoleret efter gældende standarder for 4 år siden. Huset er opvarmet med to brændeovne og et oliefyr. Morten har en næsten færdiggjort uddannelse som skovarbejder bag sig, så vi håber at kunne minimere olieforbruget med brænde fra ejendommens lille skovareal. Til huset er der to hønsegårde, hønsehus, stor have, lejehus og gyngestativ, lille juletræsmark, lille skovareal samt en eng med en 5.000 år gammel stensætning. Desuden er der en garage, et maskinhus og en lille stald, som vi har mulighed for at leje for yderligere 5.000 kroner, vi har dog besluttet at vente med at leje dette for nu.

Vi ligger inde med billeder af huset, som vi kan vise til interesserede bofæller.

Om os:

Vi er Gry på 26 og Morten på 33, og vi venter vores første fælles barn til februar. Gry studerer folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet og har igennem det meste af sit liv boet i forskellige former for kollektiver og bofællesskaber.
Gry er et varm, kærligt og evigt hjælpsom menneske, der altid behandler andre som hun selv ønsker at blive behandlet. Derfor er hun der også altid når man har brug for hjælp, en ven eller bare en der er klar til at høre hvordan man har det. Fritiden bruges på Grys mange interesser, men helt gennemgående er det samtidigt at Gry har et stort socialt behov. Hendes netværk betyder meget for hende, både familien og vennerne bliver plejet med stor iver. Det er vigtigt for Gry at gøre tingene rigtigt, og godt. Derfor arbejder hun også benhårdt på de ting hun sætter sig for.
Morten er gymnasielærer i historie og samfundsfag på Gladsaxe Gymnasium. Morten har aldrig boet i et fuldgyldigt kollektiv før, men har samtidigt for længst erkendt, at den sociale energi, der kommer når man bor og lever tæt sammen med andre mennesker, er nødvendig for hans velbefindende. Morten er et godt og kærligt, aktivt menneske med mange holdninger. Selvom han i diskussioner, som udgangspunkt synes han selv har mest ret, er han aldrig den der prøver at påtvinge sin egen holdning eller afviser berettigelsen af andres holdninger. Derudover er Morten altid behagelig og god til at lytte.

Vi elsker begge to at lave mad, især af gode råvarer. Vi har mange drømme og erfaringer inden for havedyrkning og hønsehold og håber på sigt at få mulighed for et mindre dyrehold på gården. Vi interesserer os for verden, både den nære og den større, og elsker at nørde ting til bunds inden vi kaster os ud i dem.
For os er fællesskab en villighed til at se og lytte til de mennesker, som er tætte på os. Samtale er centralt for hele tiden at opnå større indsigt i og forståelse for hinandens behov.

Det praktiske:

Vi har lejet huset fra 15. december, men det er vigtigere for os at finde de rigtige beboere end at finde dem hurtigt. Lejekontrakten løber i 3 år, og der er indskrevet forkøbsret i kontrakten. Forhåbentlig bliver vi så glade for at bo i huset, at vi sammen ønsker at købe huset til den tid. Huslejen inkl. forbrug er mellem 4.500-5.500 pr. voksen, afhængig af hvor mange beboere vi bliver. Vi forestiller os et madbudget på 1.800 pr måned.

Processen omkring nye beboere:

En grundig proces omkring etableringen af kollektivet er vigtig for os. Kemien skal være på plads, men vi er også nødt til at trække i samme retning og være afklarede med hinanden omkring hvordan såvel det praktiske som det sociale samvær skal fungere. Derfor forestiller vi os at vi skal mødes og se hinanden i øjnene flere gange, hvis der er gensidig interesse for at bo sammen.

Har dette vakt interesse, så skriv lidt om hvem du/I er og hvorfor du/I gerne vil bo i et kollektiv på landet til moseskraenten3@gmail.com. Har du spørgsmål kan du også ringe på 28 71 36 83. Vi glæder os til at høre fra dig/jer!

De bedste hilsner
Gry og Morten

Forum Timezone: UTC 1

Most Users Ever Online: 212

Currently Online:
5 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Camilla Nielsen-Englyst: 17

Christian Køster: 16

ann sophie pedersen: 15

Margrethe: 15

Katja Andersen: 11

Asger: 10

Member Stats:

Guest Posters: 4

Members: 2660

Moderators: 0

Admins: 2

Forum Stats:

Groups: 2

Forums: 3

Topics: 914

Posts: 1497

Newest Members:

test, wpengine, FayeEggleston, ElmerLehner5, jannie, L.A.

Administrators: Jacobs: 0, Kolle Hjælp: 0