forum

A A A
Avatar

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Bofællesskab påtænkes - i eller tæt på Aarhus!
5. maj 2013
21:57
Avatar
Jesper Breining
New Member
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
5. maj 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Min kæreste Anna og jeg har oprettet facebook-siden "Bo-Kuben", hvor man kan dele tanker med henblik på at starte bofællesskab i eller tæt på Aarhus. Grundtanken er langt fra øko-flippet, men efter et år i Afrika indså vi simpelthen, at de danske boligformer ikke levner plads nok til det levende fællesskab, som vi mennesker lever og ånder for.

Herunder er vores grundtanker. Kig ind på "Bo-Kuben" for at bliver føjet til gruppen. Håber at se jer der! smile

https://www.facebook.com/#!/groups/217017495111372/

Hvad:
Det er på tide at udvikle nye samværs- og boformer, der giver mulighed for både sociale og individuelle leveformer, og som på én gang er bæredygtige og praktiske, lokale og kosmopolitiske.
Bo-kubens mål er at udvikle en ny boform og planlægge et konkret ”bofællesskab”, der er forenelig med en moderne livsstil. Målet er at kunne leve et varieret, udfoldet liv med input fra verden, men i lokalsamfundet. En bæredygtig livsstil er en naturlig konsekvens, når vi sætter rammer, der tager udgangspunkt i menneskets behov som henholdsvis socialt og individuelt væsen.

Hvorfor:
Måske kender du den situation, vi står i. Vi leder efter et dejligt sted at bo. Det skal være et sted, hvor vi kan se os selv udleve vores liv med hinanden, med andre mennesker og med tide med vores børn. Vi vil ikke have vores egen førerbunker i form af en af de over 1 million danske parcelhuse, og vi magter heller ikke at bo som sild i en tønde i en bylejlighed. Alternativet er Bonderøvens romantiske genoplivning af fortidens bondeliv. Men det er i bund og grund også et egoistisk projekt, og desværre deler vi ikke Franks Erichsens entusiasme for historiske arbejdsredskaber.
I stedet vil vi lade os inspireres af de kraftfulde og nysgerrige, kreative udladninger, der var i spil i 60erne og 70ernes Danmark, men vi vil gøre det med respekt for det moderne menneskes individuelle behov. Vi vil inspireres af andre folkeslag, og deres måde at bo og leve på. Vi vil skabe et levende fællesskab af mennesker, der er involverede i hinandens liv. Vi vil bruge fællesskabet til at nå længere.

Hvordan:
Indtil videre kan diskussionen tage udgangspunkt i ovenstående tanker, der på punktform tager sig nogenlunde sådan ud:

1. Fællesskab: Vi trives i fællesskab med andre mennesker.
2. Privat: Der skal være plads til at være privat.
3. Praktisk: Det er praktisk at bo sammen.
4. Bæredygtig: En bæredygtig livsstil tilgodeser både individet og fællesskabet.
5. Lokalt: Vi skal være en del af lokalsamfundet.
6. Kosmopolitisk: Vi skal være en del af verden og dens tanker. 

Disse punkter skal selvfølgelig diskuteres og udvikles yderligere. Det samme skal tanker om placeringen. Vi har tænkt over, at det ideelle ville være en placering et sted mellem land og by, da en placering på landet vil modvirke byens sociale dynamik, mens en placering midt i byen sætter snævre rammer, specielt økonomisk. Der skal også være rum til individuel udfoldelse (et ”Bagved”), og arealer, hvor fællesskabet kan trives og udfoldes (et ”Foran”). I økonomisk henseende er andelsfællesskabet velsagtens det oplagte valg, men måske findes der andre konstruktioner.
Vi håber, at vi her på siden kan få en diskussion mellem kreative ildsjæle, der vil være med til at skabe en ny tids boformer, der er ”praktiske og bæredygtige, lokale og kosmopolitiske, fælles og private”.

Kærlig hilsen
Anna og Jesper
 

Forum Timezone: UTC 1

Most Users Ever Online: 212

Currently Online:
7 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Camilla Nielsen-Englyst: 17

Christian Køster: 16

ann sophie pedersen: 15

Margrethe: 15

Katja Andersen: 11

Asger: 10

Member Stats:

Guest Posters: 4

Members: 2660

Moderators: 0

Admins: 2

Forum Stats:

Groups: 2

Forums: 3

Topics: 914

Posts: 1497

Newest Members:

test, wpengine, FayeEggleston, ElmerLehner5, jannie, L.A.

Administrators: Jacobs: 0, Kolle Hjælp: 0